Husprojektet-Från folkskola till drömboende

Alla inlägg under mars 2009

Av Anna - 7 mars 2009 16:57

Nu är det snart dags att kliva på tåget mot Luleå igen. Åkte från Gotland tidigt imorse och har hunnit med några timmar i storstan nu. Riktigt roligt att få gå runt i lite butiker. Det var bra längesen nu!


Ska försöka jobba lite på tåget upp nu! Skriva listor och instruktioner till cafet. Det gäller ju att ta alla tillfällen i akt.


Ha en trevlig lördag!

Av Anna - 6 mars 2009 09:04

Tack för alla kommentarer, det glädjer mig väldigt! Fortsätt gärna att kommentera!


Vi sov väldigt gott i skolan. Kanske i och för sig beror på att det var en lång dag med mycket jobb igår. Just nu sitter jag i lärarrummet och tittar ut över skolpaviljongen och den stora tomten. Gillar att det är så stora fönster här i skolan, det ger ett härligt ljusinsläpp! ¨


Nu ska vi ner och måla igen!


Återkommer med en rapport och lite bilder ikväll!



Av Anna - 5 mars 2009 21:18

Idag har varit ännu en dag med fullt ös här nere på ön. Vi hittade en annons på en affärsdisk igår som vi åkte och tittade på imorse. Snacka om att vi hade tur. Gotlands traktor som sålde disken höll på att renovera i sin förbutik så vi fick även köpa kyl, micro och ett snyggt bord. IBland har man verkligen vind i seglen :)


Efter inköpen bar det av mot Rone. Den gamla vaktmästaren kom ut till oss får att visa hur maskiner och anläggningar fungerade. Det finns en hel del att sätta sig in i, minst sagt! Vi har också haft besök av en försäkringssäljare idag. Han kom ut för att titta på fastigheten och verkade mycket imponerad av VÅRT hus. 


Resten av dagen har jag roat mig med att måla väggar, försöka tvätta bort väggmålningar och spacklat. Det lilla dubbelrummet är färdigmålat nu och det blev riktigt bra.


Vi har inrett en liten egen lägenhet i det gamla lärarrummet uppe på skolan. Två sängar, stolar, bord och sen finns det ju toalett och ett litet trinettkök, så vi klarar oss bra här. Riktigt mysigt är det faktiskt! Idag blir första natten i skolan!


Besök gärna våra hemsida: www.aguesthousegotland.com 

Nu väntar vi med spänning på att den första bokningen ska ramla in!

Av Anna - 4 mars 2009 15:35

J är på jobbet en stund så jag kan passa på att skriva lite här nu när jag har en stund över. Hoppas ni har besökt vår hemsida www.aguesthousegotland.com som det är premiär för idag!


Imorse var vi på besök på Miljö- och hälsokontoret här i Visby. Måste säga att jag blev positivt överraskad. När jag har läst på om regler för café så har det varit rena djungeln av bestämmelser men nu visade det sig vara lite mindre i allafall. Vi måste flytta diskmaskinen, ta vattenprov samt upprätta en hel del dokument men i övrigt så verkar köket vara OK. Det som gladde mig mest av allt var att man faktiskt fick baka och bereda smörgåsar i småskalig verksamhet i det kök som finns i dagsläget. Det trodde jag inte, så det gladde mig väldigt!


Har förresten suttit sen igår kväll och försökt lägga upp en Blocketannons eftersom vi söker duschkabiner och bäddsoffor bland annat. Men att få upp en sån annons var lättare sagt en gjort. Vi har fått avslag flera gånger nu utan att förstå varför! Annonsen om boendet på A Guesthouse Gotland ligger i allafall uppe!


Imorgon bär det av till Rone igen. Vi ska träffa den gamla vaktmästaren som ska gå igenom alla maskiner och all utrustning med oss och sen kommer även försäkringsmannen ut för att kika på stället. Sen blir det fortsatt målande och mätande!


Kram på er!




Av Anna - 4 mars 2009 12:54

Nu ligger vår hemsida uppe!

Välkommen att kika in på www.aguesthousegotland.com



Av Anna - 3 mars 2009 20:21

Idag har vi varit ute i skolan hela dagen och roat oss med att försöka måla om väggarna i ett utav rummen som ska bli ett dubbelrum till sommaren.  Det har tidigare varit någon form av grupprum och väggarna var vita med målningar av diverse sagofigurer såsom Barbar, Nicke Nyfiken och Lilla Anna.  Lite gulligt men kanske inte så roligt till sommaren sen.


Vi hade köpt målartvätt och vit färg som vi bröt upp med lite umbra för ändåmålet. Målartvätten var dock inget vidare, den löste nämligen upp målningar och väggarna blev snarare regnbågsfärgade en rena. Det tog sin lilla tid att få det att bli någorlunda vitt på väggarna igen. Nu har vi rollat två vändor med den nya färger. Ska låta det torka och  förhoppningsvis bara behöva köra en sista vända på torsdag igen.


Imorgon livesätter vi vår hemsida. Välkommen att kika in på                            www.aguesthousegotland.com

Av Anna - 2 mars 2009 09:34

Tack för alla lyckönskningar!


Nu ska jag bara byta om och sen bär det av mot banken och skolan! Bilen är fulllastat med målarfärg, rollar, stolar och andra  prylar som vi nu kan börja köra ut till skolan. Vilken fantastisk dag detta kommer bli!


Återkommer med en utförlig rapport på onsdag!


Kram på er!

Av Anna - 1 mars 2009 17:04

Nu är jag äntligen nere på Gotland. Kom hit igår kväll efter en lång resa med tåg och båt.


Idag har ett varit en alldeles strålande vårdag här på. Känns lite märkligt att komma från metervis med snö till en plats där krokusen börjat blomma. Men vilka vårkänslor jag fick. Helt underbart!


Idag har varit en sväng på Byggmax och köpt färg och lite spackel. Vi tänkte kanske försöka hinna med att provmåla ett av rummen i veckan.


Imorgon är vi husägare :)


Nu ska det bakas semlor! Ha en trevlig söndag kväll!

Presentation

Hej! 

 

Roligt att du hittat hit! Här blandas vardagsliv, pyssel och renovering av vår gamla skola samt tankarna om att leva med ett svårt sjukt barn!

Välkommen!

Vill du synas här?

Vill du kanske sponsra en bloggtävling, synas på min blogg eller bara komma i kontakt med mig så maila på anna@aguesthousegotland.com

A Guesthouse Gotland

    
  

Sommartid driver vi ett mysigt, personligt och rofyllt guesthouse i vår vackra skola! Välkommen att kika in på A Guesthouse Gotland  

Bloglovin

bloglovin

Jag är medlem i Inspirationsfabriken

 

Besöksstatistik

Fina inredningsprylar

Beauty 250x360

Bloggar jag gillar

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28
29
30
31
<<< Mars 2009 >>>

Filmklipp från vårat hem

  Klicka HÄR

Länkar

RSS

Zalando

Matbloggstoppen
Matbloggstoppen

Skapa flashcards