Det har snöat hela natten och denna syn mötte oss imorse. Kan man bli annat än glad :-) Håller tummar och tår för att snön ska få stanna över jul.
Jag har också gjort iordning ishinkar som jag hoppas ska frysa till och bli fina islyktor till jul.
Nu ska jag ut och njuta av snön!
Synne
20 december 2009 21:21
Hejsan i snöyran.
Jo visst är det lite nostalgi. Klas Klättermus är en som man vuxit upp med.
Du ville ha recept på limesillen.
Här kommer det.
Sill med lime och purjolök.
1 burk inläggningssill
1/2 dl ättiksprit 12%
1 1/2 dl vatten
2 dl strösocker
10 cm purjolök, finstrimmlad
8 svartpepparkorn
4 hela nejlikor
1 lagerblad
1 lime i tunna skivor
Koka lagen av ättika, vatten och socker. rör under tiden.
Låt lagen kallna.
Skölj sillfilleèrna i kallt vatten. Skär i bitar.
skölj och strimmla purjon.
Tvätta limen noga och skär den i tunna skivor. Varva sillbitar, med purjon, limen och kryddor i en burk. Häll över lagen och låt stå kallt i kylen några dagar.
Den är så god.
Har gjort en apelisn och stjärnanissill med.
1 burk inläggningssill.
0,5 dl ättika
1 dl socker
1,5 dl vatten
1/2 gul lök
1/2 röd lök
1/2 apelsin som man raspar skalet av
1/2-1 hel apelsin skinnfria klyftor
1 lagerblad
7 vitpepparkorn
4 stjärnanis
Koka upp ättika, socker och vatten. Rör under tiden. låt lagen kallna
Skölj sillfilleèrna under rinnande kallt vatten.
Skär dem i bitar
Skala lökarna och skär dem tunt. Raspa skalet av apelsinen med en ciselereare. Skär ut skinnfria apelsinklyftor ur apelsinen.
Varva sillbitar med lök, rödlök, apelsin och kryddor och stjärnanis en burk.Häll över lagen och förvara kallt i kylskåp några dagar innan det äts av sillen.
Ännu en god sort. Hoppas du hinner göra de här sorterna nu. Blåbärssillen är klar med. Ska bli spännande att prova den.
Så i år blir det fyra sorters sill på vårt julbord. Alla heminlagda. Det är så gott....
Så vet man dessutom vad man äter.
Ha nu en fortsatt fin fjärde advent.
Kramen Synnöve.
http://nabolandet.blogspot.com