Husprojektet-Från folkskola till drömboende

Alla inlägg under juli 2010

Av Anna - 19 juli 2010 15:18



Sommaren är ännu lång och vi har lediga rum vecka 32, 33,34,35,36. Förläng sommaren med en härlig Gotlandsweekend i slutet på sommaren.

Mer info på vår finfin hemsida:


www.aguesthousegotland.com


Igår var det annars stor kommers i caféet. Totalt hade jag över 50gäster vilket är rekord. Måste vara vädret som gjorde att fler tog sig ut på vägarna. Mer sådana dagar vill vi ha!


Må gott!

Av Anna - 18 juli 2010 10:12

Jag har nog aldrig blivit så glad över ett regn som just igår. Vid 11-tiden brakade det loss med riktiga skyfall, åska och stora svarta moln. En riktig urladdning efter 30dagar med solsken. Snabbt förvandlades den torraoch dammiga grusplanen till en liten insjö. Åskvädret slog också ut elen på hela ön under några timmar på gårdagskvällen. Men nu är allt i sin ordning igen!

   


Av Anna - 15 juli 2010 13:10

Medans Joakim skrapar kåken fyller jag frysen med bakverk inför stundande regnväder. Det ser ut att bli regn till på söndag och det är verkligen behövligt för både växter, djur och grundvattennivån. Såhär på en ö är vi ju speciellt utsatta för stor risk av vattenbrist.

 


Baket idag blev härligt sega björnbärsgrottor! Mums filibaba!


4 1/2 dl vetemjöl

1 1/2 dl strösocker

1 tsk bakpulver

2 tsk vaniljsocker

200 g smör

3dl björnbär + 1 msk strösocker

Blanda mjölet med socker, bakpulver och vaniljsocker. Du kan göra det direkt i matberedaren med kniven monterad. Skär smöret i bitar och släpp ner dem i mjölblandningen. Kör samman allt till deg. Överarbeta inte utan kör bara så det går ihop. Ju mindre hackande, desto sprödare grottor.

Ställ ut 20 muffins- eller stora bullformar på en ugnsplåt. Forma degen till kulor av en valnöts storlek och lägg dem i formarna. Tryck till med ett finger så det blir en grop i mitten av varje kaka. Mosa eller hacka björnbären och blanda med socker. Fördela blandningen i groparna.

Grädda hallongrottorna mitt i 200 graders ugn cirka 12 minuter. Lyft de färdiggräddade hallongrottorna från plåten och låt dem kallna på galler. Står de kvar på den heta plåten blir de lätt övergräddade och hårda i botten.


Lycka till!

Av Anna - 14 juli 2010 12:38

Med mycket folk blir det förståss en hel del sopor. Men eftersom våra gäster är så duktiga på att sopsortera går nästan 90% till återvinning. Igår var det dags för en tur till återvinningscentralen i Hemse och många säckar blev det. Närmare 12st tror jag!


   

Av Anna - 13 juli 2010 11:24

Sicken sommar vi har här på ön. Solen strålar, himlen är molnfri och härligt blå. Glassen smakar bättre än aldrig förr, jordgubbarna är härligt solvarma och vattnet är varmt.


Vi har fått mycket positiv respons för vårat trevliga boende och här fullt ända fram till vecka 32. Vilken succé! Är ni sugna på att förlänga sommaren har vi lediga rum vecka 32 och framåt!


Måste bara få visa en bild på vår fantastiska jasminebuske som doftar så ljuvligt just nu!

  

Njut av sol och värrme en dag som denna!

Av Anna - 12 juli 2010 16:06

Solen gasar för fullt här på ön och cafébesökarna håller sig på stranden en dag som denna. Vi jobbar på med våra husrenoveringar och Joakim hänger högt över marken och skrapar färg som nästan smälter bort i hettan. Men snart blir det bad på härliga Härta.


Av Anna - 10 juli 2010 21:31

Igår unnade vi oss en ledig dag på vår vackra ö. Vi packade picknickkorgen och gav oss iväg på små slingriga vägar. Första anhalten blev den trevliga stranden strax nedanför Ardre. Därefter tog vi de små strandvägarna förbi Sandviken och Sysne Udd. Där blommade blåelden för fullt mot fälten. Vi stannade också till i naturreservatet vid Sjaustru och njöt av den underbara utsikten. Turen avslutades med en glass i den mysiga fiskehamnen i Herrvik!

                   


Gotland är bra underbart på sommaren!

Av Anna - 8 juli 2010 21:37

Ännu en riktigt varm och solig dag här på ön. Sommaren är allt bra ljuvlig.


Idag har vi haft lite hjälp av en sommarpraktikant. Staketmåleriet som vi påbörjade i mitten på maj ska nu slutföras. Hon han med en bra bit och jag hann nästan färdigt nu på kvällen. Har bara ett tiotal spjälor kvar.

Joakim har hängt på stegen och skrapat färg. Han är alldeles knallröd på vaderna (som han glömde smörja in). Imorgon tar vi lite ledigt från café och måleri och tar en liten dagstur här på ön. På kvällen får vi ny gäster och på lördag är det storstädning av längan som gäller inför nästa vecka.


Må gott i solen!

Presentation

Hej! 

 

Roligt att du hittat hit! Här blandas vardagsliv, pyssel och renovering av vår gamla skola samt tankarna om att leva med ett svårt sjukt barn!

Välkommen!

Vill du synas här?

Vill du kanske sponsra en bloggtävling, synas på min blogg eller bara komma i kontakt med mig så maila på anna@aguesthousegotland.com

A Guesthouse Gotland

    
  

Sommartid driver vi ett mysigt, personligt och rofyllt guesthouse i vår vackra skola! Välkommen att kika in på A Guesthouse Gotland  

Bloglovin

bloglovin

Jag är medlem i Inspirationsfabriken

 

Besöksstatistik

Fina inredningsprylar

Beauty 250x360

Bloggar jag gillar

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6 7 8
9
10
11
12 13 14 15
16
17
18
19 20 21 22 23
24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Juli 2010 >>>

Filmklipp från vårat hem

  Klicka HÄR

Länkar

RSS

Zalando

Matbloggstoppen
Matbloggstoppen

Ovido - Quiz & Flashcards