Husprojektet-Från folkskola till drömboende

Alla inlägg under december 2010

Av Anna - 14 december 2010 20:55

Det är lite stiljte på renoveringsfronten just nu. Vi tar lite väl förtjänt jullov från spacklande, målande, sågande, kapande och fixande ett tag. Ska bli så skönt att ladda batterierna några veckor. Under julen blir det besök på IKEA för att komplettera med lite köksinredning och planera upp renoveringen av nästa rum. Vårat nuvarande sovrum och kök.

Var förresten på Ica idag och såg att de lanserat sin egna pepparkaksfil. Norrmejerier sålde den alltid till jul men här nere har den inte gått att få tag på. Den har en härlig brytning av pepparkaka och är riktigt mumsig! Tummen upp för ICA!


Av Anna - 12 december 2010 18:44

Vilken härlig helg vi haft här i huset! Igår lördag hade jag några kollegor och vänner över på julbak. Vi bakade lussekatter, trillade tryfflar med lime, kanel och polka samt bakade min julfavorit Panforte. Jag trivs verkligen i nya köket! Så härligt!


    


Idag har Joakims föräldrar och lillasyster varit på besök. Med sig hade den en liten julpresent till köket. Joakims mamma är så pysslig och hade tovat både underlägg och grytlapp i en härligt mossgrön kulör! Så himla fina!

 

Har fått förfrågningar om dessa går att köpa! Maila mig om intresse finns så ska jag kolla med duktiga Anki om har några att sälja!



 



Av Anna - 11 december 2010 08:55

Förra året gjorde jag min alldeles egna fläderglögg. I år föll valet på en härligt kryddig äppelglögg. Hittade ett fantastiskt recept på kallrörd äppeldricka som jag inte kunde låta bli att pimpa med lite julkryddor.


 




Farmors kallrörda äppeldricka

3 liter skivade äpplen
  4 liter kallt vatten
1 dl socker per liter avrunnen saft
2 tsk citronsyra
1 tsk natriumbensonat

1 kanelstång


Tvätta och skiva äpplena och lägg dem i en hink.
Häll i vattnet, citronsyran och natriumbensonaten.
Rör runt lite och ställ sedan hinken mörkt och svalt i 3 dagar.
Sila av äpplena och rör i 1 dl socker per liter avrunnen saft.
Häll på flaskor. Kan med fördel frysas om man slår det i plastflaskor.


Glöggkryddning:

3 st stjärnis

1 delad vaniljstång

10 nejlikor

3 små bitar torkad ingefära

1 msk  pomeransskal

Lägg ner detta i äppeldricka och låt dra minst ett dygn! Ta bort kryddorna och koka upp eller servera kallt med lite is.


Mums!



Av Anna - 9 december 2010 17:38

Jag verkligen njuter av varje sekund i mitt nya kök. Så härligt och harmoniskt. Eftersom det snart är jul tänkte jag bjuda på några prylar som jag hoppas tomten kommer med i sin säck.


Först ut är plastmatta från Rusta. Den ska få pryda golvet mellan kök och köksö och skydda trägolvet från kladd och smuts. LINA heter den och är 70*300cm och kostar 349kr. Finns i vitt/rött, grått/vitt och svart/vitt:

 


Sak nummer två och tre kommer från den fantastiska butiken Granit. I deras julsortiment finns krukor och en burk gjord av björknäver! Tänk er dessa härliga krukor med en amaryllis eller som en skål för julnötterna. Björkar finns det inte så gott om på ön och jag saknar dem från mina norrlandsår. Tror det kommer passa perfekt till mitt fjälltema som ska få pryda ena väggen. Mer om det en annan gång. Krukorna finns i storlekarna 13*13 samt 15*15 och kostar 39-59kr. Burken är i storleken 23*14,5 och kostar 149kr.


   

Av Anna - 5 december 2010 17:51

Det är visserligen en hel del arbete kvar innan köket är helt klart men jag kan inte låta bli att bjuda på några bilder! Rött och fint såhär i juletid. Spisen som vi fick i present av mamma och pappa blev riktigt fin i hörnan. Lamporna som jag gjort är jag också riktigt nöjd med och köksön som Joakim slitit med blev pricken över i:et!



     


   


Såhär så rummet ut för drygt ett år sedan så visst har det hänt grejer!

    


Av Anna - 5 december 2010 02:00

För er som missade bilagan den 21 november bjuder jag på några bilder på reportaget! Då var det höst och ingen snö!


   


 




 

Av Anna - 4 december 2010 18:30

Hörde på radion häromdagen om en tjej som fått ett byggbryt. Alltså kände sig helt galen och frusterad över att bo i byggdamm och renoveringskaos utan att se något slut på det hela. Precis så känner jag idag! Att köket ska bli klart tills nästa helg känns som ett stort skämt. Jag vet att Joakim slitit och att jag borde vara glad men jag känner mig verkligen allt annat en glad.


Varje helg har vi varit här ute och jobbat. Jag vill verkligen och försöker men det är inte lätt när Joakim vill göra allt själv. Visst är det bra att  vara noggrann men jag är trött på att vänta på köket nu. Jag tycker det händer för lite och går för långsamt. Idag har jag  målat lister och den del av väggen som fick fått sätta igen. Joakim har satt upp två lampor och dragit kablar i kabellister. Nu ska jag måla fönsterkarmar. Men att köket ska bli klart till nästa helg tror jag inte på. Det är massvis kvar att göra!


 



Av Anna - 3 december 2010 09:33

Vilken härlig vintervecka vi har haft här på ön. Jag är så glad att snön kommit och framförallt att den får ligga kvar. Snön och kylan innebär vissserligen en hel del jobb för oss med vårat stora hus men det positiva överväger verkligen! I helgen är det slutfixning av köket. Joakim har varit ledig i veckan och jag hoppas hann hunnit med de sista grejerna trots att det var mycket jobb med skottning och sönderfrusna vattenledningar.


Nästa lördag bjuder jag in till glöggmingel och pralinbak i nya köket och då ska det vara tipp topp! Då tänkte jag också bjuda på detta mumma:


Varm äppeldryck med smak av vanilj och kanel


1 l äppeljuice
1 vaniljstång, delad på längden
2 kanelstänger
1 skiva ingefära
1 stjärnanis
(1-1½ dl calvados)
ev 2-3 msk rårörsocker
4-8 äppelklyftor

Värm äppeljuice och kryddor. Låt gärna dra 30 minuter.
Värm igen och tillsätt ev calvados. Lägg äpple i vackra glas och slå drycken över


Ha en skön helg!


Presentation

Hej! 

 

Roligt att du hittat hit! Här blandas vardagsliv, pyssel och renovering av vår gamla skola samt tankarna om att leva med ett svårt sjukt barn!

Välkommen!

Vill du synas här?

Vill du kanske sponsra en bloggtävling, synas på min blogg eller bara komma i kontakt med mig så maila på anna@aguesthousegotland.com

A Guesthouse Gotland

    
  

Sommartid driver vi ett mysigt, personligt och rofyllt guesthouse i vår vackra skola! Välkommen att kika in på A Guesthouse Gotland  

Bloglovin

bloglovin

Jag är medlem i Inspirationsfabriken

 

Besöksstatistik

Fina inredningsprylar

Beauty 250x360

Bloggar jag gillar

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3 4 5
6
7
8
9
10
11 12
13
14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2010 >>>

Filmklipp från vårat hem

  Klicka HÄR

Länkar

RSS

Zalando

Matbloggstoppen
Matbloggstoppen

Ovido - Quiz & Flashcards