Husprojektet-Från folkskola till drömboende

Alla inlägg under mars 2011

Av Anna - 12 mars 2011 09:52

Våren är på ingång här på ön. Snön droppar, solen skiner och fåglarna kvittrar. Häromdagen hade jag som bekant hyrt ut cafélokalen för ett årsmöte och då dukades det i härliga vårfärger. Ärtgröna löpare från Himla och porslin i vitt och ljusgrönt. På borden satte jag också glas med grenar i samt små fina nätta ljuslyktor.Vårigt och vackert!


   


Polkamoussen blev förresten en succé, väl värd att testa!

Nu väntar golvrivning och senare lite Mello! Vem tror ni på ikväll?


Av Anna - 11 mars 2011 20:28

Fick hem katalogen från postorderföretaget Jotex häromdagen. Måste säga att de överraskar igen. Otroligt snygga bäddset till fantastiska priser.


Bäddsetet Polycotton i tvåpack fr 199kr. Finns i 3 fina färger

    


Bäddsetet Horizont i tvåpack från 199kr. Finns även det i 3 fina färger.

    


Bäddsetet Malou från 249kr. Finns i två härliga färger!

Pläden Mysa finns i flera härliga naturfäger och kostar bara 79kr.

    


Nu blir det Skavlan! Ha en skön fredagskväll!




Av Anna - 9 mars 2011 14:49

Det droppar in lite förfrågningar och bokningar om både boende och caféabonneringar inför den stundande sommaren. Senast idag fick jag ett samtal från en förening som undrade om de kunde boka in lunch för 40 personer hos oss i sommar! Det känns fantastiskt roligt att det rullar på och att det finns en efterfrågan trots att Gotland vimlar av caféer, pensionat och stugor att hyra.


Är du sugen på att besöka underbara Gotland till sommaren, så kika gärna in på vår hemsida: A Guesthouse Gotland

Till dig som är bloggläsare lämnar vi gärna lite rabatt!


Njut av vårsolens varma strålar!

Av Anna - 8 mars 2011 18:21

Idag har det vispats, mortlats och grejats i köket. Imorgon är det nämligen en förening som hyrt vårat café för ett årsmöte och jag ska stå för fikat. Det kommer att bjudas på en variant den smarriga desserten Polkagrisdrömmar som blev ny landskapsrätt för Småland förra året då ICA arrangerade en stor recepttävling. Hoppas det blir uppskattat imorgon!

 


Mina polkagrisdrömmar serverar jag i ljuslyktan GALEJ från IKEA. De små nätta ljuslyktorna är perfekta i storlek för att göra pannacotter eller mousse i och himlans snygga samt billiga också.


Vill du göra egna Polkagrisdrömmar så kommer mitt recept här: Bilden har jag lånat från ica.se

    


Polkadrömmar 6 portioner


  1dl polkagrisar

Några droppar pepparmyntsessens

 2 dl vispgrädde

100g vit choklad

2 dl turkisk youghurt

5 st digestivekex

2msk smält smör


Stöt polkagrisarna grovt i en mortel. Ta undan lite till garnering. Vispa grädden. Smält chokladen i vattenbad eller i mikrovågsugn.  Smula digestivekexen och blanda med det smälta smöret.
 Blanda den vispade grädden med yoghurten och den smälta chokladen. Rör ner polkakrosset. Smaka av med pepparmyntsessens.  Lägg digestiveblandningen i bottnen på 6 glas. Fördela gräddblandningen över. Ställ i kylen 4-6 timmar. Garnera med polkagrisar och gärna citronmeliss

Av Anna - 7 mars 2011 20:06

Vi är i behov an en sänggavel/sängram till vårat kommande sovrum. Jag har letat men inte hittat någon jag gillar och tänkt att jag skulle bygga en egen istället. Har läst på olika bloggar om de som byggt sängar, tv-bord, soffor och just gavlar av gamla lastpallar. Så himla snyggt och enkelt! Vet att vi har några pallar i källaren och nu ska de få nytt liv.



Zinkbaljan har gjort en vitmålad variant som du ser nedan.Övriga bilder har jag lånat från Ellos och från Interiörguiden.


 

 

    


På den härliga bloggen Gotlandsliv finns också en läcker sänggavel byggd av just lastpallar.


Av Anna - 6 mars 2011 17:27

Virkfeberrn har verkligen drabbat mig sedan jag fick för mig att virka stolsdynor. Har haft svårt att släppa virknålen ur sikte och det har gjort att det inte blivit så mycket tvtittande. Men självklart följande jag den rafflande upplösningen i Vasaloppet med ett öga. Såhär blev två utav underläggen!

   


Ha en skön söndag!

Av Anna - 5 mars 2011 17:51

Ännu en dag med fullt ös här ute i de gotländska skogarna. Nu är panelen målad, rummet städat och klart. Det blev också en rejäl röjning i vårat så kallade renoveringsrum som snart var fullt till bredden med färgburkar, spiklådor, vävrullar, spackel, lysrörsarmatur, nödutgångsskyltar och annat. Jag gillar ordning, reda och struktur medans Joakim har full koll även i kaos. Nu blev det i allafall en rejäl röjning och det känns bra och skönt.


Nu tar vi lite helg här och laddar upp inför melodifestivalen och årets TVhöjdpunkt Vasaloppet. Bäst att ladda upp med blåbärssoppa och ostmackar för en härlig förmiddag framför TV:n. Annars blir det städning och pyssel under morgondagen. Pån onsdag har vi nämligen hyrt ut cafélokalen för ett årsmöte.


Ha en skön kväll!

Av Anna - 5 mars 2011 08:27

Tänkte bara visa några före och efterbilder på målningen som vi genomförde igår. De aprikosa väggarna har blivit krispigt vita och de träbruna panelerna har förvandlats till grå. Vilken skillnad lite färg kan göra.  Idag blir det en andra strykning på det grå och förhoppningsvis lite golvrivning. Joakim bromsar lätt upp min framfart ibland.


Men först blir det en sväng till Närsholmen för en promenad i vårsolen! Ha en skön lördag!

   

   

Presentation

Hej! 

 

Roligt att du hittat hit! Här blandas vardagsliv, pyssel och renovering av vår gamla skola samt tankarna om att leva med ett svårt sjukt barn!

Välkommen!

Vill du synas här?

Vill du kanske sponsra en bloggtävling, synas på min blogg eller bara komma i kontakt med mig så maila på anna@aguesthousegotland.com

A Guesthouse Gotland

    
  

Sommartid driver vi ett mysigt, personligt och rofyllt guesthouse i vår vackra skola! Välkommen att kika in på A Guesthouse Gotland  

Bloglovin

bloglovin

Jag är medlem i Inspirationsfabriken

 

Besöksstatistik

Fina inredningsprylar

Beauty 250x360

Bloggar jag gillar

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9
10
11 12
13
14
15
16 17 18 19 20
21 22
23
24 25 26 27
28
29
30
31
<<< Mars 2011 >>>

Filmklipp från vårat hem

  Klicka HÄR

Länkar

RSS

Zalando

Matbloggstoppen
Matbloggstoppen

Ovido - Quiz & Flashcards