Husprojektet-Från folkskola till drömboende

Alla inlägg under maj 2011

Av Anna - 14 maj 2011 21:22

Joakims pappa har varit här idag och hjälpt oss med att göra hål i väggen mellan kök och vardagsrum/sovrum. för att sätta in en pardörr. Lite knasigt att vi inte köpte dörren från början när vi ändå höll på och byggde i rummet. Nu blev vi tvunga att tömma köket och plasta in alla köksskåp för att undvika damm. Men det man inte har i huvudet får man ha i benen!

    Egentligen skulle jag på 30-års kalas hos fina Linn idag men en envis förkylning tvingade mig att stanna hemma. Jag har avslutat målningen av mitt skåp till hallen. Det blev en ljusgrå lackfärg och resultatet blev riktigt bra. Skåpet har också fått fötter och fina små hjärtknoppar i keramik! 


Nu blir det Eurovision för hela slanten! Heja Finland!

 

Av Anna - 13 maj 2011 17:56

Idag bjuder jag på några bilder som det rum som vi renoverat under våren och som ska bli sovrum och vardagsrum. Det är ett fanastiskt ljusinsläpp från fönstrena i rummet som verkligen förhöjer känslan. Golvet är originalgolvet som vi slipat och grålutat. I helgen ska vi öppna upp väggen från kök intill detta rum och sätta in en glasad pardörr.

            

Annars är det tyvärr fortfarande hostigt och hackigt här i huset. Jag är så trött på att vara sjuk nu.

Av Anna - 11 maj 2011 18:21

Just nu njuter jag för fullt av sol, värme och en spirande grönska. Visst är det bara alldeles fantastiskt vackert ute just nu? Här är några bilder från ett Visby som sjuder av grönska just nu!

      '

Annars är det fortfarande förkylt och hostigt hos oss. Vi hoppas bli kuranta till helgen då vi ska få hjälp med att sätta in spegeldörrar samt påbörja väggbygge.

Ha en fin onsdag! 

Av Anna - 10 maj 2011 16:09

Idag under en promenad på kärleksstigen i Visby hittade jag hela fält med den gotländska specialiteten ramslök. Det doftade alldeles ljuvligt av en blandning mellan vitlök och gräslök.  


Ramslök är just en lökväxt som växer här och där i södra Sverige. Den finns i en del butiker nu och kommer då ofta från Gotland. Annars får man leta reda på en dunge och plocka själv! Bryt av ett blad så känns vitlöksdoften direkt.e

Av ramslöken kan man sedan göra ramslökspesto , ramslökshummus, ramslöksrisotto och ramslökssoppa. Många gör också ramslökssmör som är perfekt till det grillade köttet nu såhär på våren.

Ramslökspesto
(1 liten skål)

Ca 85 g nötter (mandlar, valnötter)
Ca 90 g olivolja
1 knippe ramslök (en rejäl bunt helt enkelt)
Flingsalt, svartpeppar
Ca 50 g parmesanost

Kör nötterna i en matberedare tills de är grovhackade. Tillsätt olivoljan och kör en liten stund till. Klipp i ramslöken och kör till en massa. Riv parmesanosten fint och rör i. Smaka av med flingsalt och svartpeppar. Vill du ha en lösare pesto, rör försiktigt i mer olivolja. Använd som vanlig pesto!

Av Anna - 9 maj 2011 18:08

Lyckan är total för oss renoveringsfreak nu när den tyska byggvarukedjan Bauhaus öppnat en webshop. För alla som bor långt från storstäderna eller på Gotland (som vi) är detta ett utmärkt sätt att kunna handla bra och billiga byggvaror via nätet. Där hittar du kakel/klinker, byggmaterial, dörrar, fönster, färg, verktyg och andra trädgårdsprylar.

  

Tack Bauhaus!

Av Anna - 8 maj 2011 13:08

Jag bloggar från sjuksstugan idag! Febrigt, hostigt och lite yrsligt är det här, tyvärr. Joakim står dock på benen och jobbar för fullt med att iordningställa "lärarrummet" inför sommarens uthyrning. Speglar ska sättas upp, en badrumslampa monteras och lister spikas innan det är dags att möblera och iordningställa. Vi behöver byta ut vissa möbler och har därför satt ut en annons på Blocket med följande prylar:


TROMSÖ loftsäng 140*200cm 750kr

SOLSTA 2 sitsbäddsoffa 450kr

MALM sängstomme med 120cm ramresårsäng 750kr

En vit 3-sitssoffa som säljes billigt! 150kr




 


Jag har insett att Joakim och jag har lite olika syn på det här med att spara eller inte spara. Jag föredrar att göra mig av med prylar som jag inte använder medans Joakim hellre vill spara för kommande behov. Vi har ju visserligen gott om förvaringsutrymme men jag tycker det är skönt att rensa ut och förnya.

Av Anna - 7 maj 2011 18:33

På väg ut till Rone idag åkte vi förbi Joakims föräldrar för att låna deras släp. Då passade jag på att kika in de fina lammen (som inte ville vara med på bild) och deras hästar. Mysigt!


   


Annars har lördagen bestått i att köra renoveringsskräp till återvinningen. Massor av masonit, plastmattor och ljuddämpande plattor bland annat. Det var fullt med bilar på återvinningsstationen och man märker att många är i byggar- och fixartagen just nu. Min andra plan för helgen var att måla om ett gammalt skåp från källaren som jag tänkt ska hamna i den nymålade hallen. Dessvärre har jag drabbats av en vårförkylning och just nu är jag inte riktigt piggelin. Jag får ta nya tag längre fram.

 

Av Anna - 6 maj 2011 14:51

Äntligen helg och den börjar bra för min del! Snart ska jag och några fina kollegor bege oss ner till Hamnplan för lite välförtjänt afterwork. Därefter styr vi kossn mot Wisby Strand för att digga och svänga våra lurviga till Septembers glada musik. Ikväll ger hon nämligen konsert här på ön. Jag hoppas på att få höra klassikerna från "Så mycket bättre" som ju faktiskt spelades in inte så långt från Rone. Under sommaren avnjöt vi många trevliga middagar på Grå Gåsen i Burgsvik utan att ha en aning om att det snart skulle spelas in en riktigs uccéserie där.

 


Min favoritlåt är nog Kärlekens tunga. Vilken gillar ni bäst?

Presentation

Hej! 

 

Roligt att du hittat hit! Här blandas vardagsliv, pyssel och renovering av vår gamla skola samt tankarna om att leva med ett svårt sjukt barn!

Välkommen!

Vill du synas här?

Vill du kanske sponsra en bloggtävling, synas på min blogg eller bara komma i kontakt med mig så maila på anna@aguesthousegotland.com

A Guesthouse Gotland

    
  

Sommartid driver vi ett mysigt, personligt och rofyllt guesthouse i vår vackra skola! Välkommen att kika in på A Guesthouse Gotland  

Bloglovin

bloglovin

Jag är medlem i Inspirationsfabriken

 

Besöksstatistik

Fina inredningsprylar

Beauty 250x360

Bloggar jag gillar

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11
12
13 14 15
16 17 18 19
20
21 22
23
24 25 26 27
28
29
30 31
<<< Maj 2011 >>>

Filmklipp från vårat hem

  Klicka HÄR

Länkar

RSS

Zalando

Matbloggstoppen
Matbloggstoppen

Skapa flashcards