Husprojektet-Från folkskola till drömboende

Alla inlägg under oktober 2011

Av Anna - 9 oktober 2011 20:21

Nu är vi tillbaks i Visby igen och summerar en riktigt bra och produktiv helg! Vi har hunnit med en hel massa och det känns otroligt bra. I lördags fick vi hjälp av Joakims pappa att komma igång med väggbygget. Han och Joakim jobbade på och fick upp alla reglar till stommen. I veckan ska det inhandlas gips, isolering och råspont. Trots att det  inte är mer än stommen som är upp nu ger det redan en skön rumskänsla. Jag tror det kommer bli såå bra.


 

Själv har jag renoverat fönster hela helgen. Slipa, olja, kitta, måla. Jag börjar kunna detta rätt bra och borde snart för högsta betyg i fönsterrenovering. Jag har också gjort i ordning det gamla fönstret som jag köpte i fredags. Det har kittats om, slipats och betsats med antik och vit bets. Jag är väldigt nöjd med resultat. Idag hann vi också med att laga panelen på huset med husfix och på vägen in till Visby var vi förbi Rusta och köpte badrumsmöbler. Vilka det blev får ni se en annan dag!

Vad har ni haft för er i helgen?

Av Anna - 8 oktober 2011 16:31

Med risk för att utmana jantelagen här på ön vill jag bara visa några bilder från dagens LEVA&BO-bilaga i Expressen. Längst bak visas nämligen vårt fina röda kök!

   


Jag är så glad att vi våga satsa på rött för vi trivs otroligt bra i vårt färgstarka kök! Och lamporna som syns över köksbordet är jag faktiskt också himla stolt över om jag nu får skryta lite till....


Bilagan säljs idag och imorgon och just i helgen är den extra välfylld med hela 120 sidor sprängfyllda av inspiration för oss som gillar inredning och pyssel!


Appropå det här med jantelagen som är ganska påtaglig här på denna lilla ö så vill jag bjuda på ett stycke ur en av mina favoritböcker skriven av deckarförfattaren Åsa Larsson. Jag älskar hennes skildringar av norra Sverige och hennes sätt att skriva. Stycket nedan är hämtat från boken Svart stig.


Hon berättar om Sivving. Att han bor nere i sitt pannrum med hunden. För det är enklare. Där har han ju allt han behöver, både kylskåp, dusch och kokplatta. Och mindre bekymmer med städningen om man inte breder ut sig överallt. Och hon berättar hur man fått sitt namn. Att han egentligen heter Erik, men att hans mor i ett anfall av stolthet lät skriva in hans civilingenjörstitel i telefonkatalogen: "civ.ing." Och att detta genast straffat sig i byn där jantelagen rådde: "Jaha, här kommer självaste civ.ing på besök."



Ha en strålande lördag!

Av Anna - 7 oktober 2011 16:17

Efter jobbet idag begav jag mig iväg till Toggas byggåtervinning strax utanför Visby. Jag har faktiskt aldrig varit där förrut men blev positivt överrraskad. Framförallt var allt i bra ordning och prismärkt vilket jag uppskattar mycket. I ena delen av byggnaden fanns fönster och dörrar i alla storlekar, modeller och skick. Mitt mål för besöket var att hitta ett fönster som skulle kunna passa i den innervägg vi ska bygga i helgen. Trots att det fanns massvis med fönster att välja på så visade sig uppgiften vara lättare sagd än gjord.

Mina kriterier för fönstret var att det skulle vara ca 45*150cm, spröjsat, trärent, gärna snyggt slitet samt ha hela och helst gamla glasrutor. Jag tittade på fönster efter fönster men var det inte glaset som var trasigt, så var karmen trasig. Eller så var spröjsen skadad eller så var fönstret för modernt. Till slut höll jag på att ge upp men så plötsligt uppenbarade sig detta fönster mellan ett par dörrar. Så härligt färgat av tidens tand och en perfekt spröjsning helt i min smak. Åh, priset.... kan ni gissa det? Det verkade nästan som försäljaren inte vill sälja det när han såg priset. Det kommer att bli så fint i vår brädvägg.


Nu ska jag iväg och träna!

   



Av Anna - 6 oktober 2011 19:17

Det riktigt stormar och viner utanför fönstret. Så vad passar bättre än att sitta in och kura med varmt te och leta inredningsinspiration. I helgen kommer Joakims pappa ut för att hjälpa oss att äntligen komma igång med väggbygget in till sovrummet. Efter mycket funderande och fnulande har vi äntligen bestämt oss för att det ska sättas in en gammaldags dörr samt ett spröjsat gammalt fönster i väggen.  Dels för att få ett härligt ljusinsläpp och dels för att ge lite karaktär åt rummet.  På väggen inne i sovrummet kommer det att bli en tapet som jag tidigare visat men på yttersidan av väggen vill jag göra en brädvägg. Har googlat. läst och funderat och det allra enklast verkar vara att spika upp råspont direkt på reglarna. Tycker det är så läckert med just brädväggar. Det ger verkligen karaktär och en lantlig känsla som gärna kan blandas upp med moderna inslag. Funderar starkt på att försöka måla råsponten med någon färg som gör att det liknar gammal drivved. Lite väderbitet och naturligt åldrat trä.  Någon som har något tips på sådan färg? Annars blir det kanske vit för det är riktigt snyggt det med!


Bilderna nedan har jag lånat från ett reportage i Sköna Hem

   



Av Anna - 5 oktober 2011 19:01

Tack för all er respons på badrumsinlägget! Så roligt att ni engagerar er och tar er tid att svara.


Här pågår fortfarande fundering och planering för fullt! Vi har varit på Rusta och kikat på deras möbelset som jag faktiskt tyckte var riktigt snyggt! Dock är jag lite tveksam till kvaliten eftersom själva tvättstället inte är i porslin utan i marmorkross. Bauhaus har också ett snyggt möbelset som tilltalar mig men även där är tvättstället inte i porslin utan i gjutmarmor! Är det någon av er läsare som har erfarenhet av dessa material och kan dela med er av era erfarenheter? Jag är orolig för att dessa ska vara svåra att rengöra samt lätt bli repiga.


 

Kram på er!

Av Anna - 4 oktober 2011 21:26

Möttes av detta på köksbordet när jag kom hem efter jobbet idag. Vardagslyx och ett fint firande av Kanelbullens dag. Tycker att just bullar är ett underskattat bakverk. Heja bullen säger jag och tipsar om dessa bullar med citron och lakritskräm som jag bakade förra året. Mumsigt värre!  

Av Anna - 4 oktober 2011 16:37

 

Ett stort och varmt tack vill jag rikta till alla er som röstade och supportade mig i tävlingen Årets Hemmakock 2011. Att bli utvald som 1 av 25 delfinalister kändes otroligt roligt och hedrande bara det. Att sedan få sluta tävlingen på en 5:e plats gör mig glad och stolt. Tack för erat engagemang! Vilka fina människor jag har omkring mig!


Det fina kortet ovan har jag lånat från Prints with wings som erbjuder massor mallar för att beställa personliga inbjudnings- eller tackkort. Perfekt till bröllopet, dopet eller födelsedagsfesten. Jag gillar verkligen deras grafiska design.

Av Anna - 3 oktober 2011 18:56

Sitter här och funderar kring badrumsinredning. Tanken är ju att vi ska komma igång med badrumsbygget snart och då måste man ju veta hur man vill ha det. Något som inte alltid är helt lätt ;)

Vi vet i allafall att det kommer bli ett relativt stort badrum på ca 14kvm men att en stor del av rummet har en ganska låg snedvägg vilket ger en del utmaningar. Planen är att badrummet ska inrymma dusch, handfat och toalett men också tvättstuga. Eftersom badrumsrenoveringen i sig är en ganska kostsam historia tillåter inte vår budget att vi lägger alltför mycket pengar på själva inredningen. Vi har tittat på IKEA:s sortiment, RUSTA:s sortiment och Kvik:s sortiment. Har ni läsare några erfarenheter från dessa badrumsserier? Själv har jag fastnat för en möbelserie från Björbo badrum men där är prislappen i lite i överkant för vår budget. Är lite nyfiken på vad ni har för badrum hemma.


Överst Atlas från Björbo Badrum, underst Mano Sera från Kvik

 

  

Presentation

Hej! 

 

Roligt att du hittat hit! Här blandas vardagsliv, pyssel och renovering av vår gamla skola samt tankarna om att leva med ett svårt sjukt barn!

Välkommen!

Vill du synas här?

Vill du kanske sponsra en bloggtävling, synas på min blogg eller bara komma i kontakt med mig så maila på anna@aguesthousegotland.com

A Guesthouse Gotland

    
  

Sommartid driver vi ett mysigt, personligt och rofyllt guesthouse i vår vackra skola! Välkommen att kika in på A Guesthouse Gotland  

Bloglovin

bloglovin

Jag är medlem i Inspirationsfabriken

 

Besöksstatistik

Fina inredningsprylar

Beauty 250x360

Bloggar jag gillar

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13
14
15 16
17
18 19
20
21 22 23
24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2011 >>>

Filmklipp från vårat hem

  Klicka HÄR

Länkar

RSS

Zalando

Matbloggstoppen
Matbloggstoppen

Skapa flashcards