Husprojektet-Från folkskola till drömboende

Alla inlägg under november 2011

Av Anna - 6 november 2011 20:11

Det börjar arta sig med nya sovrumsväggen. I helgen har vi målat klart väggen samt tapetserat insidan. Vi har även satt fast fönster och dörrar samt satt foder runt fönstret. Just nu ser det lite halvfult ut men jag tror att det blir bra när dörrfodret samt golvlisterna kommer på plats. Visst är det en hel småfix med foder, lister och annat men snart så är den klar. Resultatet är strålande bra även om inte min kamera gör väggen till sin rätt.


0 burkar med drivvedslasyr, så provade jag att blanda egen.

1 ledig helg

1 gammalt fönster

1 ny dörr

2 glada och arbetssugna personer

3 liter med tapetklister

3,5 meters takhöjd

4 tapetrullar från Brorsan

5 svordomar över mönsterpassning

meter dörrfoder

7 bortslarvade pennor

8 karmskruvar till nya dörren

meter kvartstav

10 meter med byggplast

samt massvis med tålamod

     

Av Anna - 6 november 2011 15:13

Hela sommaren har jag slipat, oljat och kittat fönstrena här på huset och vad är tacken? Jo, småfåglarna sätter sig och pickar/äter upp kittet. Kan man bli annat än förbannad när man möts av denna syn?

 



 Har googlat runt på nätet och det verkar som om vitpeppar och tabasco ska vara medicinen som får dem att sluta. Dags att ge sig ut och preparera fönsterna med andra ord. Urk!


Har ni några bra tips så tas de tacksam emot!



Av Anna - 4 november 2011 20:45

Joakim är ganska bortskämd vad gäller att få riktigt gofika här hemma! Jag gillar som ju bekant att baka och svänger mer än gärna ihop en kaka eller två. Får han välja själv är det dock citronbiskivier som står högst upp listan. Seg härlig botten med mandelmassa, syrlig citronsmörkräm och smält vit choklad som topping. Tänkte att jag skulle överraska idag och göra ett gäng men de blev allt annat än snygga. Köpte billig vit choklad på ÖB som bara blev grynig när jag försökte smälta dem. Nåväl, goda blev de i alla fall.



Jag experimenterade också med en variant där smörkrämen smaksattes med saffran. För mig är verkligen saffran en härlig vinterkrydda och detta är också mitt bidrag till Söta sakers bakutmaning som just denna månad har tema Vinter.


Minibiskiver med antingen saffran eller citron, ca 20 st


200g mandelmassa

1 äggvita


3/4 dl strösocker
3/4 dl vatten
3 äggulor
150 g smör
rivet skal från en citron

ca 4 msk citron saft

alt 1pkt saffran


200g vit choklad


Sätt ugnen på 175 grader. Riv mandelmassan grovt. Tillsätt äggvitan lite i taget och blanda till en tjock smet. Spritsa eller klicka ut smeten till runda bottnar på plåt täckt med bakplåtspapper. Jag gör små små biskiver och låter botten var ungefär lika stor som en femkrona. Grädda mitt i ugnen i 8 minuter.


Koka ihop socker och vatten till en simmig lag. Vispa i äggulorna och låt svalna.
Vispa i smöret klickvis och smaksätt med citronskal samt saften från en citron. Vill du istället göra saffransvarianten så hoppar du över citronen och blandar ner ett paket saffran. Bred krämen lite toppigt på den platta sidan av bottnarna och låt stå i frysen i 1 timme. Smält chokladen i vattenbad och doppa kakorna i chokladen.


Av Anna - 3 november 2011 17:07

   Det rasslar i kryputrymmena, det knapras på väggarna och springs på taket. Häromdagen hörde Joakim dessutom hur det bråkades på vinden. Vi har fått påhälsning i huset men våra nya hyresgäster är INTE så välkomna utav oss. Tur att det ingår skadedjursbekämpning i vår villaförsäkring. Imorgon ska vi få valuta för inbetalade försäkringspremier då Anticimex kommer ut för att ta bort odjuren. Inga mera råttor och möss i mitt hus, tack!


Kram på er!

Av Anna - 2 november 2011 21:40

Hemnet är en stor inspirationskälla för mig! Jag kan sitta i timmar och kika på olika objekt för att hitta lösningar, få idéer eller bara skratta åt hur olika smak vi människor har. Jag är en riktig hemnetknarkare med andra ord. Häromdagen hamnade av en slump på detta objekt som faktiskt tillhör inredaren Jimmy Schönning. Eftersom jag älskar björkar fastnade jag direkt för den orginella och galet coola lampa över köksbordet. Kanske är det just en sån jag ska ha i sovrummet? Gillar ni den?

     

Av Anna - 1 november 2011 19:58

 Letade bland en massa gamla bilder på datorn igår när jag skulle lägga ett inlägg på byggcommunityn Byggla. Där finns massvis med inspiration för hemmafixaren. Vi är så dåliga på att stanna upp och hitta på det vi faktiskt åstadkommit! Så här såg i allafall rummet där vi byggt kök ut innan renoveringen påbörjades för ungefär 2 år sedan. Plastmattor på golvet, anslagsstavlor till tusen, härligt mintgrön väv, lysrörsarmatur, ljuddämpande plattor och brunorange panel.             


Kösbordet står idag där de väggfasta bruna hyllorna syns och den lilla kaminen står alldeles intill där den stora Sverigekartan satt. Dessvärre har vi inte tagit så mycket bilder innan renoveringen. Det hade varit kul att ha nu!

Kram på er!

Presentation

Hej! 

 

Roligt att du hittat hit! Här blandas vardagsliv, pyssel och renovering av vår gamla skola samt tankarna om att leva med ett svårt sjukt barn!

Välkommen!

Vill du synas här?

Vill du kanske sponsra en bloggtävling, synas på min blogg eller bara komma i kontakt med mig så maila på anna@aguesthousegotland.com

A Guesthouse Gotland

    
  

Sommartid driver vi ett mysigt, personligt och rofyllt guesthouse i vår vackra skola! Välkommen att kika in på A Guesthouse Gotland  

Bloglovin

bloglovin

Jag är medlem i Inspirationsfabriken

 

Besöksstatistik

Fina inredningsprylar

Beauty 250x360

Bloggar jag gillar

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4
5
6
7
8
9 10
11
12
13
14 15 16
17
18 19 20
21 22
23
24
25
26
27
28 29 30
<<< November 2011 >>>

Filmklipp från vårat hem

  Klicka HÄR

Länkar

RSS

Zalando

Matbloggstoppen
Matbloggstoppen

Ovido - Quiz & Flashcards