Husprojektet-Från folkskola till drömboende

Alla inlägg under februari 2012

Av Anna - 20 februari 2012 19:05

 

Jag var på ClasOhlson idag för att lämna igen några vattenrör som blivit över från renoveringen. Då fick jag syn på denna otroligt läckra kaffebryggare.

Modellen heter Kenwood och just nu är den nedsatt från 1399kr till 899kr. Finns även i vitt och svart men jag är ju som ni vet svag för rött. Nu behöver jag verkligen ingen ny kaffebryggare men annars hade denna gärna fått flytta hem till mig. Såå snygg!



Av Anna - 19 februari 2012 18:02

Kofoten åkte fram såhär på söndagskvällen! Mission "kakelrivning" har påbörjats! Lika bra att passa att riva och stöka när allt ändå är skitigt! Nu är det den blivande hallen utanför badrummet som ska få sig en ansiktslyftning.

   


Har annars haft en ganska produktiv söndag. Jag har hunnit med att spackla utsidan av badrummet, sätta primer på snedväggen och städa nedervåningen. Att städa var välbehövligt! Man skulle nästan kunna tro att vi har jordstampat golv i hela huset efter att vi sprungit med skorna på i  fler veckor! Härligt att få rent igen!


Nu ska jag riva det sista kaklet innan jag tar kväll!

Av Anna - 19 februari 2012 10:41

Det regnar och är riktigt gråmulet här på Gotland idag. Det är inte så att man längtar ut direkt och tur är väl det! Här står nämligen spackling och lite målning på schemat. Men innan dess ska jag njuta av lite te och lyssna på radion en stund! Ett riktigt söndagsnöje för mig :)

   


Den häftiga mjölkkannan fick jag av farmor i somras! Det finns mycket fint i hennes gömmor! Jag bara älskar den!


Av Anna - 18 februari 2012 17:05

       

Jag ber om ursäkt för de dåliga bilderna men att fotografera i mörker är inte lätt.


Det var fantastiskt roligt att få komma ut till Rone igår och se badrummet nu är både kakel och fog var på plats. Som ni säkert ser på bilderna så återstår det en del arbete innan det är färdigt! Bland annat ska taket målas och spotlight fällas in. Snedtaket ska gipsputsas och sen ska såklart badrumsmöblerna och duschväggarna monteras upp. Det arbetet har vi dock tänkt göra själva! Tack till Erik och Gustav på Erik Engströms bygg för ett fint arbete!


Ha en fin kväll!

Av Anna - 17 februari 2012 17:14

Sofia Jannok, som har sina rötter uppe i norr, är en utav mina favoritsingsongwriters! Hennes röst är så härligt varm och hennes låtar så behagliga att lyssna på. Lyssnar på denna och känner attt helgkänslan börjar infinna sig så smått! Vill bara tillönska er alla en riktigt skön och avkopplande helg! Nu styr jag kosan mot Rone för att inspektera badrum!



Av Anna - 16 februari 2012 15:50

På tisdag stundar fettisdagen i vårt land! Vill man göra det enkelt för sig kan man göra dessa semlecupcakes istället för att baka fastlagsbullar. En riktig hit om ni frågor mig! Jag serverar dem gärna i mina fina cupcakeswrappers och fyller dem så klart med hemmagjord semmelfyllning.

     

SEMLECUPCAKES

15 stora eller 20 mindre
3 ägg
2,5dl socker
75 g smör
3/4 dl mjölk
3dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
2 tsk  stött kardemumma malen.


Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Smält smöret och häll på mjölken. Rör ner i äggsmeten tillsammans med de torra ingredienserna. Fyll muffinsformar till 2/3 och grädda i 200 grader ca 12-15 minuter. Låt svalna på galler.  Vispa grädde. Skär en trekntig bit ur toppen på varje muffins och fyll med mandelmassa. Spritsa på grädde och lägg tillbaka ”locket” sikta över florsocker och njut.


Lycka till!

kök · Pyssel · recept · tips
Av Anna - 14 februari 2012 18:38

Jag kunde inte hålla mig längre utan bad Joakim skicka iväg ett mms (därav den dålig bildkvalitén).

Satan i gatan, så bra det kommer att bli!

 

Av Anna - 14 februari 2012 15:34

 

Joakim ringde till mig på jobbet strax efter halv elva idag och förkunnade att golvkaklet inte räckte till. När byggarna lagt halva golvet var alla plattor slut. Mycket märkligt tyckte jag eftersom vi köpt 1 kvm mer än själva golvytan. Men hur som helst gällde det ju att få fram nytt kakel snabbt och sedan få ut det från Visby till Rone eftersom byggarna annars stod utan jobb. Joakim ringde till kakelbutiken och då upptäckte de att leverantören gjort om förpackningarna. Så att istället för att varje kartong innehöll 1,2kvm så innehöll den bara 0,6kvm, vilket förklarar mysteriet. Som tur var fanns kaklet hemma och Joakim lyckades komma ifrån jobbet tidigare så att han kunde ta sig med kaklet ut. Slutet gott, allting gott!


Ni är några som efterfrågat kost- och träningsprogrammet som jag följer. Ni hittar matsedeln här och träningsupplägget här.

 

Idag sprider vi lite extra kärlek till omgivningen tycker jag! Ha en fin alla hjärtans dag och ta hand om era nära och kära!


Presentation

Hej! 

 

Roligt att du hittat hit! Här blandas vardagsliv, pyssel och renovering av vår gamla skola samt tankarna om att leva med ett svårt sjukt barn!

Välkommen!

Vill du synas här?

Vill du kanske sponsra en bloggtävling, synas på min blogg eller bara komma i kontakt med mig så maila på anna@aguesthousegotland.com

A Guesthouse Gotland

    
  

Sommartid driver vi ett mysigt, personligt och rofyllt guesthouse i vår vackra skola! Välkommen att kika in på A Guesthouse Gotland  

Bloglovin

bloglovin

Jag är medlem i Inspirationsfabriken

 

Besöksstatistik

Fina inredningsprylar

Beauty 250x360

Bloggar jag gillar

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13
14
15
16 17 18 19
20 21 22 23
24
25 26
27
28
29
<<< Februari 2012 >>>

Filmklipp från vårat hem

  Klicka HÄR

Länkar

RSS

Zalando

Matbloggstoppen
Matbloggstoppen

Skapa flashcards