Husprojektet-Från folkskola till drömboende

Alla inlägg under april 2013

Av Anna - 16 april 2013 20:34

 

Jag har varit storkonsument av mineralvatten de senaste veckorna och har snart provat mig igenom alla smakar som finns på marknaden. Numera finns det ju en uppsjö av alla möjliga och omöjliga smakkombinationer. LOKA lanserade häromveckan Loka likes Old School med tre nya smaker, Lemonpie, Chocolateshake och Strawberry Icecream. Ingen av den föll dock  mig i smaken.  Men det gjorde däremot Ramlösas nya smaker. Häromdagen testade jagRamlösas nya smak Key Lime/Pineapple. Den var makalöst god, fräsch och välbalanserad. I samma serie finns också en variant med smak av sicilianska citroner och hallon. Tror även den kan vara en riktig höjdare. Väl värd att testa!


Vilken är er favorit av alla dessa mineralvattenvarianter?



Av Anna - 13 april 2013 13:25

 

Det här med att resa till Gotland kan ofta uppfattas som dyrt, krångligt och tidskrävande, vilket gör att många drar sig för att resa hit annat en på semestern. Vanligast är ju att man tar färjan från Nynäshamn eller Oskarshamn, vilket tar dryga 3 timmar. Men vill man göra en kortare vistelse på Gotland och har ont om tid är definitivt flyget ett alternativ. Gotlandsflyg erbjuder direktresor till flera destinationer över hela vårt avlånga land. I sommar går det att flyga direkt Malmö, Göteborg, Sundsvall, Umeå, Bromma, Arlanda, Ängelholm, Oslo och Helsingsfors. Norwegian erbjuder direktflyg från Luleå, Umeå, Köpenhamn, Helsingfors, Malmö, Oslo och Arlanda. Även SAS och Malmö Avation erbjuder flyg från flera orter i vårat land. Så nu finns det ingen orsak att inte besöka vår vackra ö.'



Av Anna - 8 april 2013 20:41

 

Det börjar äntligen bli vår i luften här på ön. Igår spotade jag faktiskt årets första blåsippor som trotsade kylan och blåsten och tittade upp ur den nästintill frusna marken. Den kalkrika berggrunden här på ön gör att just blåsipporna trivs som fisken i vatten och färgar ängen och vägkanter alldeles blå.


Tack alla ni rara för era fina grattishälsningar kring min graviditet. Jag blir så glad och rörd av er omtanke, ni är fantastiska. Illmående har gått över och jag börjar känna mig pigg och välmående igen.

Av Anna - 6 april 2013 08:50


Bloggtorkan under de senaste månaderna har inte bara berott på inspirationsbrist och renoveringspaus. Istället var det ett gnagnade illamående och en otrolig trötthet som satte stopp för skrivandet. Det är nämligen så att vi väntar vårat första barn, så till hösten blir det alltså åter barnaskrik i Rone skola. Nästan på dagen exakt 11oår efter att skolan stod klar. Vi glädjs åt det lilla pyret som växer i gror i magen och ser framemot ett nytt spännande kapitel i våra liv.


Ha en fin lördag!


Den första bebisprylen är redan inköpt! En oval spjälsäng vid namn LO som tidigare fanns att köpa på IKEA. Vi hittade den Blocket och ska måla om den i vitt och grått.


Av Anna - 1 april 2013 18:04

Det lilla samhället Bursgvik på södra Gotland är sannerligen ett mysigt ställe sommartid. Här kan äta god mat på Grå Gåsen Lada (där Så mycket bättre för övrigt spelas in), ta en glass i den charmiga hamnen, gå på marknad varje lördag, ta en fika på klassiska haket Folkeryds, beundra solnedgången från fiskelägret, äta middag på Creperiet i Fide, plocka salmbär utmed strandpromenad eller kika på kändisar på stranden. Det är här på Sudrets pärla som det händer.


Som jag berättat för er tidigare köpte min föräldrar förra hösten en lägenhet i just Burgsvik. Lägenheten ligger i ett gammal ålderdomshem men som numera gjorts om till ett fräscht semesterboende med trevliga sällskapsytor och en stor pool på innergården. De köpte lägenheten i rått utförande och har sedan renoverat och byggt om allt på nytt. Lägenheten är på ca 35kvm med kök, sovdel och badrum och plats för 2-3personer. Egen utplats med grill och tillgång till den gemensamma poolen. Skulle du vara intresserad av hyra deras lägenhet under någon sommarvecka så får du gärna höra av dig till mig via mail så ska jag förmedla kontakt.

       




Presentation

Hej! 

 

Roligt att du hittat hit! Här blandas vardagsliv, pyssel och renovering av vår gamla skola samt tankarna om att leva med ett svårt sjukt barn!

Välkommen!

Vill du synas här?

Vill du kanske sponsra en bloggtävling, synas på min blogg eller bara komma i kontakt med mig så maila på anna@aguesthousegotland.com

A Guesthouse Gotland

    
  

Sommartid driver vi ett mysigt, personligt och rofyllt guesthouse i vår vackra skola! Välkommen att kika in på A Guesthouse Gotland  

Bloglovin

bloglovin

Jag är medlem i Inspirationsfabriken

 

Besöksstatistik

Fina inredningsprylar

Beauty 250x360

Bloggar jag gillar

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23 24 25
26
27
28
29
30
<<< April 2013 >>>

Filmklipp från vårat hem

  Klicka HÄR

Länkar

RSS

Zalando

Matbloggstoppen
Matbloggstoppen

Skapa flashcards