Direktlänk till inlägg 18 maj 2014
När jag drev café här i skolan för ett antal år sedan var "Sega solrossnittar" en utav de mest populära kakorna på menyn. Ljuvligt seg, lite knäckig smak och med lite extra chrunch i form av de rostade solroskärnorna. En riktigt favorit som ofta fick stående ovationer. En enkel och smarrig småkaka som är väl värd att testa inför kommande morsdag, kristi himmelfärds och nationalsfiranden.
Det får bli mitt bidrag till Fabrikens söndagsbild denna vecka!
SEGA SOLROSSNITTAR
200 g rumsvarmt smör
2,0 dl socker
1dl ljus sirap
2,5 dl vetemjöl
2 dl grahamsmjöl
1 tsk bakpulver
2 msk vaniljsocker
1,5 dl solrosfrön
Sätt ugnen på 175 grader. Rör smör och socker poröst, tillsätt sirap och rör om. Rör samman alla torra ingredienser och blanda sedan allt till en smidig deg. Forma degen till tre längder och lägg på bakplåtspapper, strössla över lite extra solrosfrön och platta till längderna något. Grädda mitt i ugnen i cirka 15 minuter. Skär längderna till snittar när de svalnat något, lägg över på galler och låt svalna helt. Njut!
Hej!
Roligt att du hittat hit! Här blandas vardagsliv, pyssel och renovering av vår gamla skola samt tankarna om att leva med ett svårt sjukt barn!
Välkommen!
Vill du kanske sponsra en bloggtävling, synas på min blogg eller bara komma i kontakt med mig så maila på anna@aguesthousegotland.com
Sommartid driver vi ett mysigt, personligt och rofyllt guesthouse i vår vackra skola! Välkommen att kika in på A Guesthouse Gotland
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
3 |
4 | ||||||
5 | 6 | 7 |
8 | 9 |
10 |
11 |
|||
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
17 | 18 | |||
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
|||
26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
31 |
||||
|
Klicka HÄR