Direktlänk till inlägg 24 mars 2012
Imorgon vankas det säkert våffelfester på många ställen i vårat avlånga land. Då är det ju som bekant Marie Bebådelsedag eller vårfrudagen som den också kallas. Vill ni testa något annorlunda och gott i år tipsar jag gärna om mina saffransvåfflor. Med mineralvatten i smeten blir de sådär härligt frasiga som våfflor ska vara. Solgula, smakrika saffransvåfflor är ren och skär glädje för öga som gom! Det blir också mitt bidrag till Söta sakers bakutmaning som denna månad är på temat personligt!
Solgula, smakrika saffransvåfflor är ren och skär glädje för öga som gom!
4 portioner
75 g smör + lite till gräddning
2 dl iskallt vichyvatten
4 dl vetemjöl
1pkt (0,5g) saffran
Smält smöret och låt det svalna. Vispa ihop vichyvatten och mjöl och rör ner smöret. Rör till sist ner saffranet. Låt gärna smeten stå i rumstemperatur i 20 minuter innan ni gräddar våfflorna. Servera med lättvispad grädde och rårörda björnbär!
Nu är jag nyfiken på hur ni helst äter era våfflor?
Hej!
Roligt att du hittat hit! Här blandas vardagsliv, pyssel och renovering av vår gamla skola samt tankarna om att leva med ett svårt sjukt barn!
Välkommen!
Vill du kanske sponsra en bloggtävling, synas på min blogg eller bara komma i kontakt med mig så maila på anna@aguesthousegotland.com
Sommartid driver vi ett mysigt, personligt och rofyllt guesthouse i vår vackra skola! Välkommen att kika in på A Guesthouse Gotland
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
||||||
5 |
6 | 7 |
8 | 9 | 10 | 11 |
|||
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | |||
19 |
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | |||
26 | 27 | 28 |
29 |
30 | 31 | ||||
|
Klicka HÄR