Direktlänk till inlägg 19 augusti 2013
Det råder skördetider i vårt land. Har man ingen egen trädgård finns det ju mycket gott att skörda även i grönsaksdisken numera. Västeråsgurka är ett sådant exempel som du enkelt gör en smarrig inläggning på. Sötsyrliga och krispiga gurkor kan man aldrig få för mycket av och dessutom är det gott till det mesta.
Västeråsgurka a´la Anna
1 kg Västeråsgurka
1l vatten
2dl salt.
Skrubba rent gurkorna med en svamp och pickla dem med hjälp av en gaffel. Blanda salt och vatten i en bunke och låt gurkorna ligga i saltvattnet i ca 3 timmar
Inläggningslag:
4 dl 10% ättikssprit
500g strösocker
½ dl salt
2 kronor krondill
2 msk gult senapsfrö.
Skiva gurkan i lagom stora bitar. Varva gurkslantarna med krondill och senapsfrö i ett konserveringsglas. Koka upp lagen och häll över gurkblandningen, låt svalna. Tillslut burkarna väl. Förvara i kylskåp!
Hej!
Roligt att du hittat hit! Här blandas vardagsliv, pyssel och renovering av vår gamla skola samt tankarna om att leva med ett svårt sjukt barn!
Välkommen!
Vill du kanske sponsra en bloggtävling, synas på min blogg eller bara komma i kontakt med mig så maila på anna@aguesthousegotland.com
Sommartid driver vi ett mysigt, personligt och rofyllt guesthouse i vår vackra skola! Välkommen att kika in på A Guesthouse Gotland
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
||||||
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
|||
12 |
13 |
14 | 15 |
16 |
17 |
18 | |||
19 | 20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
25 | |||
26 |
27 | 28 | 29 | 30 |
31 |
||||
|
Klicka HÄR