Direktlänk till inlägg 27 januari 2012
Pannacotta är en utav mina absoluta favoritdessert. Enkel, lätt att variera och sagolikt god. För något år sedan hittade jag ett recept på pannacotta gjord på mjölk istället för grädde. Det har blivit en riktig klassiker hos mig. Inte bara för att det spar in på en del kalorier utan för att den blir så otroligt krämig. Den behöver dock lite längre tid i kylen än varianten gjord på grädde.
Idag delar jag med mig av min violvariant som också blir mitt bidrag till Söta sakers utmaning:
Violpannacotta med lakritsströssel 4port
3 gelatinblad
1 vaniljstång
4 dl mjölk (3%)
3 msk strösocker
1 msk violessens (som man gör shot på)
4tsk lakritsströssel
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 minuter. Halvera vaniljstången och skrapa ur fröna. Koka upp mjölk, socker och vaniljfrön. Dra kastrullen från värmen och låt blandningen svalna något. Blanda ner violessensen och smaka av. Rör ner gelatinet så att det löser sig. Häll mjölkblandningen i fyra glas. Ställ att stelna i kyl minst 3 timmar.
Strö över lite lakritsströssel precis innan servering!
Hej!
Roligt att du hittat hit! Här blandas vardagsliv, pyssel och renovering av vår gamla skola samt tankarna om att leva med ett svårt sjukt barn!
Välkommen!
Vill du kanske sponsra en bloggtävling, synas på min blogg eller bara komma i kontakt med mig så maila på anna@aguesthousegotland.com
Sommartid driver vi ett mysigt, personligt och rofyllt guesthouse i vår vackra skola! Välkommen att kika in på A Guesthouse Gotland
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
|||||||||
2 |
3 | 4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
|||
9 | 10 | 11 | 12 |
13 |
14 | 15 | |||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 |
21 | 22 | |||
23 |
24 | 25 | 26 | 27 | 28 |
29 | |||
30 |
31 | ||||||||
|
Klicka HÄR