Direktlänk till inlägg 12 januari 2013
Hittade en burk kesella i kylskåpet som blivit över från ett tilltänkt lussebullsbak som aldrig blev av. Funderade på vad jag skulle göra med den tills jag kom på att jag läst någonstans att man kunde göra egen färskost av just kesella. Så sagt och gjort! Jag hällde ner kesellan i ett kaffefilter och lät den rinna av i rumstemperatur i ca 2h. Därefter blandade jag i lite salt och 1 tsk riven pepparrot. Det hela fick stå till sig i kylen över natten och smakade sedan gudomligt gott på frukostmackan.
Jag är ett riktigt fan av färskost så detta ska jag göra fler gånger framöver. Tips på andra roliga smaksättningar är:
Gräslök
Persilja, vitlök och citron
Soltorkade tomater och parmesan
Ädelost
Chili/Lime
Basilika/ Soltorkade tomater
Pistagenötter och honung
Hej!
Roligt att du hittat hit! Här blandas vardagsliv, pyssel och renovering av vår gamla skola samt tankarna om att leva med ett svårt sjukt barn!
Välkommen!
Vill du kanske sponsra en bloggtävling, synas på min blogg eller bara komma i kontakt med mig så maila på anna@aguesthousegotland.com
Sommartid driver vi ett mysigt, personligt och rofyllt guesthouse i vår vackra skola! Välkommen att kika in på A Guesthouse Gotland
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 | 5 | 6 | ||||
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | |||
14 | 15 |
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | |||
21 |
22 | 23 |
24 |
25 | 26 | 27 | |||
28 | 29 | 30 | 31 | ||||||
|
Klicka HÄR