Direktlänk till inlägg 11 april 2009
Min föräldrar kommer upp nästa helg så jag tänkte passa på att baka litegranna tills dess. Hittade ett gotländskt recept på bullar som jag tänkte testa. Solbullar har jag alltid gillat! Det är så gott med vaniljkrämen i. Kanske kan bli något för caféet till sommarn!
Solbullar från Fårö ca 20st
150 g smör
2 1/2 dl mjölk
2 1/2 dl vatten
50 g jäst
1/2 tsk salt
1 1/4 dl socker
ca 1 1/2 liter vetemjöl
2 dl vaniljkräm (enligt paketets anvisning)
50 g smör
1 1/2 dl strösocker
1.Smält smöret. Häll i mjölken och vattnet. Låt vätskan bli fingervarm, 37 °C. Smula i jästen och tillsätt salt och socker.
2.Blanda i mjölet, lite i taget. Arbeta ihop till en smidig lös deg, som inte ska klibba. Låt degen jäsa övertäckt i 30 minuter.
3.Rör ihop vaniljkrämen under tiden, enligt anvisningar på paketet.
4.Knåda degen på mjölad arbetsbänk. Dela i 20 bitar och rulla till släta bullar. Lägg dem på bakpappersklädd plåt. Låt bullarna jäsa övertäckta till dubbel storlek, ca 30 minuter.
5.Gör djupa hål i bullarna och klicka vaniljkräm i varje hål.
6.Grädda solbullarna gyllenbruna mitt i ugnen, ca 10 minuter, i 225 ° C. Ta ut bullarna och låt svalna.
7. Smält smöret och pensla bullarna. Vänd dem i strösocker
Hej!
Roligt att du hittat hit! Här blandas vardagsliv, pyssel och renovering av vår gamla skola samt tankarna om att leva med ett svårt sjukt barn!
Välkommen!
Vill du kanske sponsra en bloggtävling, synas på min blogg eller bara komma i kontakt med mig så maila på anna@aguesthousegotland.com
Sommartid driver vi ett mysigt, personligt och rofyllt guesthouse i vår vackra skola! Välkommen att kika in på A Guesthouse Gotland
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
|||||
6 |
7 |
8 |
9 | 10 | 11 | 12 | |||
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | |||
20 | 21 | 22 | 23 |
24 | 25 | 26 | |||
27 | 28 | 29 | 30 |
||||||
|
Klicka HÄR