Husprojektet-Från folkskola till drömboende

Alla inlägg under januari 2012

Av Anna - 21 januari 2012 09:49

 

Det här med att tänka om är inte helt lätt ibland! Särskilt inte när man bestämt sig eller är inställd på något speciellt! Igår eftermiddag sprang jag och Joakim runt i Visbys alla kakelaffärer för att återigen titta på klinkers. Vi insåg att vi inte vill ha 10*10 eller 15*15 på golvet utan att vi istället ville satsa på mosaik i 5*5cm. Men att hitta snygg mosaik i gråsvart till någorlunda vettiga priser var lättare sagt än gjort. Klinkern Nordic från Höganäs som vi först valt till golvet kostade 250kr/kvm. Mosaiken kostade minst det fyrdubbla. Just nu lutar det J0505 Azul Dark Stone från Bricmate.


Ha en fin lördag!



Av Anna - 19 januari 2012 17:28

Jag är sannerligen i säljartagen just nu! Två stolar, en micro, en gammal spis, en bäddsoffa, ett badrumsskåp, en kyl och en frys samt några hyllor har redan bytt ägare. Dessutom la jag ut en pastamaskin på tradera häromdagen.Jag har ju två så den ena har aldrig använts och det är ju dumt den står och samlar damm. Redan nu har jag fått 12 bud och det gav verkligen mersmak. Tror jag ska lägga upp lite av mina smycken och kanske lite av mina snörlampor där i helgen! Åhh, vad det är skönt att rensa ur! Me like!

                               


Av Anna - 18 januari 2012 20:53

Vi har haft besök av Kakelmannen ute i Rone idag! Han har tittat på vårat badrum och lämnat en offert på arbetet. Att få upp våtrumspärrar samt kaklingen trodde han skulle ta mellan 7-10 dagar. Därutöver tillkommer väggbygget samt rördragningen. Han kändes bra och seriös men dessvärre hade han inte möjlighet att påbörja arbetet förrens i april/maj. Vi är ju väldigt sugna på att starta redan nu och därför ska vi träffa ytterligare en byggare på fredag. Han kunde sätta igång med arbetet redan i början av februari och det lockar ju väldigt! Vi ska känna efter hur det känns och verkar efter träffen och sedan fatta ett beslut.


Dock måste vi tänka om när det gäller klinkern på golvet. Vi hade ju tänkt välja större plattor (33*33) men eftersom golvet är så ojämnt rekommenderades vi att välja 10*10cm istället. Den klinkern vi tittat på finns tyvärr inte den storleken så nu gäller det att tänka om!

Tips på snygga grå mindre klinkers tas gärna emot!


Av Anna - 17 januari 2012 22:46

Minns ni att jag förra julen suktade efter ett par krukor i näver från Granit? När jag sen väl kom dit visade det sig att det var slutsålda och att de inte skulle återkomma i sortimentet. Så jag fick gå hem tomhänt. Iår överraskade dock min fina syster mig med just ett par sådana krukor i julklapp. Jag blev verkligen glad för jag tycker de är så läckra, i all sin enkelhet. I helgen planterade jag om mina amaryllisar i dem och tillsammans med lite grön mossa blev det riktigt fina naturromantiska alster.

   


Appropå näver så vill jag passa på att visa mitt senaste lamptillskott. Tre björkslanor som surrades ihop till en trefot samt en textil lampsladd som hängts lite slarvigt på var allt som behövdes. Det ska egentligen var en sån där stor överdimensionerad glödlampa till men den åkte i golvet och gick i tusen bitar. Bara att köpa en ny med andra ord.

 

Av Anna - 16 januari 2012 18:20

Ni har väl inte missat att man på IKEA:s blogg Livet Hemma fram till den 5/2 kan tävla om ett alldeles sprillans nytt drömkök. Ingen dålig vinst det inte! Heja,IKEA säger jag!


Drömmer du om ett nytt kök? Nu har du chansen att vinna ett kök från IKEA, inklusive hjälp med allt från uppmätning till invigningskalas.

Förutom själva köket (värde upp till 50.000 kr!) ingår i förstapriset hjälp av IKEA med planering, leverans och montering.

På Livet Hemma kommer man sedan dessutom att få följa vinnaren i bild och text, steg för steg genom hela processen – planering, beställning, leverans, montering och invigning.


Mer information hittar du här:


 

Av Anna - 15 januari 2012 19:05

Äntligen är det dags att påbörja badrumsbygget! På tisdag kommen en byggare hit för att lämna en offert på vårat tilltänkta badrumsbygge.Vi har bestämt för att inte göra allt själva denna gång! Vi känner att vi behöver tid för varandra och oss själva. Det känns lyxigt och skönt att kunna leja bort delar av arbetet men konstifgt nog får jag också dåligt samvete för just det. Det är ju knasigt hur man är?


Hursomhelst ska det bli otroligt sköntt att få ett riktigt badrum. Badrummet som vi har i dagsläget är ju ingen höjdare. Framförallt är det jobbigt att det inte finns någon dusch! Men snart så.

              

    

   


 

Av Anna - 15 januari 2012 14:20

Det är faktiskt kommit snö här på ön och ingen är nog gladare än jag! Det är så härligt och vackert med krispigt vitt tycker jag! Även vardagsrummet går numera i vitt. Strax innan nyår sålde vi iväg vår gamla TV-möbel och det träfärgade soffbordet. På rean fyndade vi en ny TV-möbel samt en stor svart ullmatta. Vi passade också på att byta ut den gamla tjockTV.n mot en vit plattTV. Här är resultatet:

 


Jag har hämnat i riktiga röjartagen. så nu säljs det grejer till höger och vänster på både Tradera och Blocket! Kylar, frysar, pastamaskiner, byråer, stolar och annat smått oh gott! Nyss var det en familj här och hämtade en gammal spis. Ni vet väl att man annonserar gratis på Blocket IKEA Livet Hemma om man är IKEA Familymedlem. Riktigt bra tycker jag! 


Ha en skön söndag!


Av Anna - 14 januari 2012 22:34

Just nu är det faktiskt ganska välstädat här hemma. Så det är ingen oreda eller röra jag syftar på utan det är den grislampa som nyligen fått flytta in sovrummet. Fick den av sambon i julklapp och han var snabb med att få den på plats. Tror aldrig att att han riktigt gillat min takkrona med murgröna ;)

 

Annars har dagen ägnats åt att städa bort julen och plocka fram våren! Härligt! Nu längtar vi till ljusa tider igen!


Ha en strålande helg!

Presentation

Hej! 

 

Roligt att du hittat hit! Här blandas vardagsliv, pyssel och renovering av vår gamla skola samt tankarna om att leva med ett svårt sjukt barn!

Välkommen!

Vill du synas här?

Vill du kanske sponsra en bloggtävling, synas på min blogg eller bara komma i kontakt med mig så maila på anna@aguesthousegotland.com

A Guesthouse Gotland

    
  

Sommartid driver vi ett mysigt, personligt och rofyllt guesthouse i vår vackra skola! Välkommen att kika in på A Guesthouse Gotland  

Bloglovin

bloglovin

Jag är medlem i Inspirationsfabriken

 

Besöksstatistik

Fina inredningsprylar

Beauty 250x360

Bloggar jag gillar

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Tidigare år

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9 10 11
12
13
14 15
16 17 18 19
20
21 22
23
24 25 26 27
28
29
30
31
<<< Januari 2012 >>>

Filmklipp från vårat hem

  Klicka HÄR

Länkar

RSS

Zalando

Matbloggstoppen
Matbloggstoppen

Ovido - Quiz & Flashcards