Direktlänk till inlägg 5 februari 2013
Jag är egentligen inget stort fan av choklad men denna kaka är nästintill beroendeframkallande. Mäktigt chokladig och med en krämig härlig kolatopping ovanpå. Något att baka till Alla hjärtans dag kanske?
Krämig chokladkaka med kolatopping
150 g smör
150 g mörk choklad, 70%
3 st ägg
3 dl socker
1,5 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
ströbröd
1 burk sötad kondenserad mjölk
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret i en kastrull.
Hacka chokladen och blanda ner i smöret. Rör till en slät kräm. Ta den från plattan men låt den stå så varmt att den inte stelnar.
Knäck äggen i en bunke och vispa ned socker med elvisp. Ta lite i taget, vispa det fluffigt, Häll sedan i mjölet, blandat med bakpulvret. Vispa. Vänd sedan försiktigt ned chokkladkrämen i smeten med en slickepott. Häll smeten i en smörad och bröad springform, grädda i ca 40 minuter.
Under tiden gör du ordning kolakrämen genom att hälla den kondenserade mjölken i en kastrull och koka under omrörning på svag värme i 10 minuter. Krämen ska tjockna.
Låt kakan svalna. Stjälp upp på ett fat och bred på mjölkkrämen.
Servera med vispad grädde och lite syrliga bär!
Hej!
Roligt att du hittat hit! Här blandas vardagsliv, pyssel och renovering av vår gamla skola samt tankarna om att leva med ett svårt sjukt barn!
Välkommen!
Vill du kanske sponsra en bloggtävling, synas på min blogg eller bara komma i kontakt med mig så maila på anna@aguesthousegotland.com
Sommartid driver vi ett mysigt, personligt och rofyllt guesthouse i vår vackra skola! Välkommen att kika in på A Guesthouse Gotland
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
3 | |||||||
4 | 5 | 6 |
7 | 8 |
9 | 10 | |||
11 | 12 |
13 |
14 | 15 |
16 | 17 | |||
18 |
19 |
20 | 21 |
22 |
23 |
24 | |||
25 |
26 |
27 | 28 |
||||||
|
Klicka HÄR